zoeken naar de boot de metro en het museum
weer vroeg naar bed - zijn we moe van het lopen de warmte de indrukken de drukte - de herrie de vele mensen om ons heen (als ik door de straten loop moet ik toch wel ff aan mijn straatje denken met uitzicht op het weiland voor me) ik weet het niet weet wel dat we erweer vroeg in lagen. was wel rond 4 uur wakker en maar tegen de ochtend in slaap gevallen en wakker gemaakt door justin mam het is half 9 geweest en we wilde de boot hebben van 11 uur dus rennen gauw douchen eten in ons tentje en de metro downtown. 42nd straat eruit maar opletten want je moet de avenues in de gaten houden want de avenuesgaan van hoog naar laag en de straat van links naar rechts snappen jullie. het is steeds de kaart erbij halen want het is zoeken. gauw naar de hudson river en gelukkig waren we op tijd helaas konden we niet meer boven op het dek zitten maar beneden ook lekker in de airco deze boottocht was saai gisteren naar vrijheidsbeeld/ellis island was leuker. toen naar times square gegaan want we wilde de m&m winkel zien. niet te geloven een 3e verdieping grote winkel met alleen maar m&m in allerlei artikelen niet goedkoop dus we kopen ons zakje m&m wel thuis. er lopen mensen in warme pakken van elmo - m&mje -vrijheidsbeeld maar ze houden wel een zak/sok onder je neus want niets is gratis. 5th avenue afgelopen en daar zitten de grote jongens zoals armani, prada gucci, en grote advocaten bloomberg - tommy hilfinger, etc. zelfs een apple winkel en daar konden ze niet omheen justin en michelle hebben een Ipod touch gekocht!! en ikkiee weer niets gekocht ik kan door de bomen het bos niet meer zien in deze grote stad ook qua stijl kleding echt zoeken misschien verder in de vakantie lukt het wel mijn uitgaves is het eten, de metro, drinken. Via de lijn 4,5,6 naar museum geweest ja jullie lezen het goed de vangoghs/noordzij in een museum namen we nog de metro downtown ipv uptown en weer zoeken de metro's zijn echt verstopt hier er staan ook geen wijzers op de straat opeens zijn ze er. Museum ook lopen zoeken zo eind van de dag wordt je toch moe en dan is het zoeken en op de kaart kijken toch wel een hele klus. maar ja hoor we hebben het museum gevonden. het ging over de history van new york best interessant maar het zei ons weinig filmpjes van burgemeesters oude foto's dat was wel leuk en binnen een kwartierlater stonden we buiten. de dame van de receptie zei toen we weer wegliepen hope you enjoyed it hahahha. we lagen helemaal in een deuk. in het midden van new york ligt dus central park wij zitten links van het park en evenwijdig lag het museum allebei in de 110 str. maar een andere avenue snappen jullie het weer. we zijn naar de hoek gelopen voor een yellow cab want dat wilde we ook eens meemaken langzaam verder gelopen en toen hadden we een cab wat bleek binnen een kleine 10 min stonden we voor ons hotel dat was een kort ritje. (usdollar 6,00 - euro 4,80!).
we hebben vanavond een pizza gehaald bij pappa john /soort domino ook een belevenis opzich op de borden staat hoe groot de pizza is en hoeveel cal. dat zag ik gisteren bij wendy's ook staan. werkt denk ik voor sommige wel demotiverend als je de cal ziet staan. 9 grote slides voor met zijn 3tjes en wij kregen het niet op! het is een latertje vanavond nu inmiddels bij 10 uur en we moeten nog douchen. ze hebben ook met hun ipod touch zitten spelen. we hebben ook de 72 uur van de kaartjes gehad dus hoeven ons ook niet meer te haasten. we hadden nl kaartjes en die moesten dan binnen 72 uur gedaan zijn. dus morgen rustig aan.
sandra sorry hahahahah gelukkig heb je het geluid uitstaan want hier komt er weer 1tje.
leuk jullie reacties te lezen.
gr.
Op zaterdag voordat ik anar me werk ga, (half zes op) check ik altijd ff email met een bakkie koffie, deze ochtend brengen jullie wel mijn schema in de war hoor, de tijd dringt terwijl ik neit eens ene 72 uurs kaart heb. Bij het openen vand email zie ik, zo die buren hebben echt een trouwe schrijfer/blogger bij zich, dat mens heeft schrijf talent,ik begin te lezen en het is net of ik er een beetje bij ben, ik waan me in new york.
Ondertussen weet ik dat ik niet die 72 uurs kaart hbe maar toch moet opschieten, door de amerika verhalen ben ik dalijk te laat op mijn werk......maar ik kan me neit inhouden en schrijf jullie toch ff gauw een berichtje..... ;)Weer leuk om mee te lezen en jullie belevenissen te volgen!
Een apple i touch, zo toe maar, leuk speleding. En goedkoper dan in nederland?de kleinste gb kost hier momenteel 159 euro/279/379 64 gb. Stefan heeft de 64 en een paar draadloze boxen erbij en heeft al vele nummers erop staan.
have fun!
gr yvonne
Hi guys, zo te zien hebben jullie een enorm druk programma. Leuk om mee te lezen en zoals Yvonne het al zei, het lijkt net of je er een beetje bij bent (ik kijk ook nog eens via Google afbeeldingen. Ik kan me voorstellen dat de indrukken per dag enorm zijn! Effin, vandaag geen 72-uurs race meer dus dat geeft zeker rust. Een apple I Touch gekocht...leuk voor de kids! Maak je nog steeds foto's? Geniet van de laatste dagen in the Big Aplple...we keep in touch! Bye for now
Hai NY'ers!!
Ik kijk net als de rest uit naar de verhalen en heb dan ook de illusie dat ik me er iets bij voor kan stellen en er bij kan zijn. Het klinkt allemaal zo gaaf (ook al word je er zooooo moe van, hihi). De kids gaan gelukkig helemaal tekeer (Yaël ziet groen van jaloezie hoor op dit moment, Nikes, Adidas, I-Pod, hahahhaha). Enjoy schatjes en ik kijk ook uit naar de volgende piep.
Brasa (ook van Ullie!!)
Hoi, hier eindelijk eens een berichtje van mij, lees wel elke dag jullie blog hoor en zie dat jullie je reuze vermaken. NewYork is een aparte stad vol contrasten. Geniet er nog maar lekker van en verzorg je voeten...... Doei